lunes, 31 de enero de 2011

QUÈ ÉS EL DENIP?

Hui, dilluns dia 31 de gener, haviem programat una marxa cívica a favor de la Pau i la No Violència; no obstant això, el temps no ens ha acompanyat i hem posposat per a dilluns que ve l’activitat. Des de fa alguns anys, al col·legi, cada alumne d’ESO acompanya un xiquet d’Infantil en la marxa cívica que fem pel barri. Mentrestant, els alumnes de Primària encapçalen la manifestació amb les pancartes elaborades per ells mateixos. És un acte emotiu al que están convidats tots els membres de la Comunitat Educativa.
El Dia Escolar de la No violència i la Pau (DENIP) és una iniciativa que va néixer el 1964 per a fomentar l'educació en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no violència i la pau. Llorenç Vidal, mestre i poeta mallorquí, va ser el seu creador.
Cada 30 de gener (aniversari de l'assassinat de Gandhi) el DENIP es posa en pràctica de diverses maneres, amb variats arguments, però amb un mateix objectiu, en escoles de tot el món.

En el DENIP participen els centres educatius, els educadors i els educands de tots els nivells i de tots els països.
És considerat l'experiència pionera més important d'educació per a la pau del nostre temps, així com un nucli dinàmic de promoció de la mateixa a nivell nacional i internacional.

jueves, 13 de enero de 2011

PEL·LÍCULA COBARDES

Hui hem vist la pel·lícula COBARDES, primera activitat abans de filmar el vostre curtmetratge. La pel·lícula no sols tracta el tema de l'acaçament escolar –bullying-, sinó que també ens mostra altres dificultats com la soletat, la indiferència, la por –dels joves, però també dels adults en les seues relacions- i la falta de comunicació entre les persones.
SINOPSI DE LA PEL·LÍCULA
Gaby és un jove que té por d'anar a l'escola per culpa de Guille i els seus amics, uns companys que per divertir-se aprofiten qualsevol circumstància per humiliar-lo i fins i tot agredir-lo físicament. Gaby no s'atreveix a contar el que li ocorre als seus pares, que tenen els seus propis problemes. L'escola tampoc li ajuda en la seua situació. Gaby està sol i haurà de trobar la solució ell mateix, encara que siga equivocada.
Què li ocorre a Gaby?
Què faries tu en el seu lloc?
Quina relació manté Guille amb la seua família?
Per què no es comunica Guille amb els seus pares?
A què tenen por els personatges?
Penses que al final de la pel·lícula queda solucionat el problema?
Quina solució hagueres proposat tu per al final de la història?